Veel gestelde vragen

Vind jij het antwoord op jouw vraag niet hieronder?
Neem dan contact op.

Vragen voor de consument

Wie of wat is De WOW?

De Winkel Op Wielen is opgericht door Lotte & Meike. Ontstaan in het jaar 2020 waar opeens alles plat lag. ‘’Als mensen niet naar de winkel kunnen komen, dan brengen we de winkel naar de mensen.’’ was onze gedachte. De Winkel Op Wielen is geboren met deze ‘naïeve’ positieve gedachte. Een moderne Winkel Op Wielen waar stijl, karakter, design en beleving centraal staat. De acroniem van Winkel Op Wielen is WOW! Precies dat wat mensen zullen denken als ze het sterk gecureerde aanbod zullen ontdekken in onze WOW bus.

Hoe weet ik wanneer De WOW bus langs komt?

Kijk op www.dewinkelopwielen.nl voor de routes en de dagen dat we de routes rijden. Wil je precies weten waar we zijn? Je vindt ook een route tracker op de site zo zie je in real-time waar de bussen op dat moment zijn.

Hoe vaak en hoe laat komt De WOW bus langs?

In principe komt de bus tussen venttijden langs, dit verschilt per gemeente maar ligt meestal tussen 10:00 en 18:00. In de zomer zijn de venttijden vaak wat langer waardoor we tot later zullen rijden. Dit scheelt per gemeente en zullen we in de zomer bij de routes vermelden. Wij rijden 1x per 2 weken dezelfde route.

Komt De WOW bus bij mij in de wijk?

Check de routes op de site. Komt De WOW bus nog niet bij jou in de wijk? Laat dan een berichtje achter. Bij animo voor dezelfde buurten gaan we kijken naar de mogelijkheid om daar met de WOW Bus langs te rijden

Wat als ik De WOW bus mis?

Wij rijden op een ventvergunning en kunnen helaas niet de hele dag op 1 plek staan. Dit is ook hoe ons model werkt. Wij stoppen op plekken waar wij met de bus veilig stil kunnen staan. Na 10/15 minuten zonder verkoop zullen wij weer minimaal 200m verder rijden.

Bellen jullie ook aan bij mij thuis?

Wij bellen niet aan! Wel zijn we te herkennen aan ons deuntje als we de buurt inrijden. Of hou de site in de gaten voor actuele locaties van de bussen.

Mogen mijn kinderen in De WOW bus?

Kinderen zijn zeker welkom in de bus! Wij verkopen alleen via elektronische betaling dus jonge kinderen kunnen zonder pas of telefoon geen aankoop doen.

Mogen dieren in De WOW bus?

Kleine honden zijn hartstikke welkom. Vraag het even bij de bus. Anders wacht de chauffeur ook graag even bij de bus met jouw hond zodat jij zelf even kan rondsnuffelen in de bus.

Wat is het assortiment en hoe vaak wisselt het assortiment?

Het assortiment gaat van kruiden tot sauzen en van boeken tot babykleren. Je kunt ons het beste vergelijken als een mix van een delicatessen & lifestyle winkel. Het assortiment zal maandelijks wisselen. Nieuwe merken met hun producten, huidige merken die hun product aanbod wisselen en andere merken zullen weer verdwijnen. Wij vinden het belangrijk dat jullie iedere keer dat jullie De WOW bus inlopen geïnspireerd blijven!

Verkoopt De WOW bus ook alcohol?

De bus verkoopt wijn en bier en lage alcoholische versnaperingen die thuis genuttigd mogen worden. Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. Aan iedereen die er jonger uitziet dan 25 jaar en bij twijfel van het schatten van de leeftijd zullen wij om legitimatie vragen. Zonder legitimatie mogelijkheid kunnen wij helaas geen alcohol verkopen.

Volgen jullie de RIVM lijnen op?

Onze bus kan maximaal 2 mensen binnen ontvangen of 1 huishouden. Wij vragen ook aan de mensen bij binnenkomst hun handen te ontsmetten.  Wij ontsmetten regelmatig de plekken waar mensen producten aanraken. Wij dragen mondkapjes of een masker als we binnen staan. Bij symptomen of klachten van het COVID-19 virus vragen wij aan de mensen om thuis te blijven en niet in de bus te komen. 

 

Hoe mag ik betalen?

Je kunt alleen met pin of contactloos betalen met een betaalpas, mobiele telefoon of een wearable. Wij nemen geen cash aan. Hygiënischer en veiliger voor ons op de weg.

Krijg ik een bon bij aanschaf van producten?

Wij printen geen bon wel kunnen we de bon naar je toe mailen.

Kan ik producten ruilen?

In principe nemen wij geen retouren aan. Tenzij het product een productiefout heeft en wij het bij onze leverancier kunnen aantonen. Bij twijfel of vragen kun je altijd contact opnemen via hallo@dewinkelopwielen.nl

Zijn jullie duurder dan de supermarkten?

Wij houden de adviesprijzen van onze leveranciers aan. In de meeste gevallen zullen wij even duur zijn als een winkel. Soms zullen we misschien iets duurder zijn. Dat heeft te maken dat wij klein inkopen en niet altijd de voordelige tarieven hebben als een supermarkt of keten die veel groter inkoopt.

Zijn jullie milieubewust?

Wij proberen zo min mogelijk plastic te gebruiken. Wij rijden in tweedehands dieselwagens waarvan we o.a. de roetfilters vervangen hebben. Wij zijn ervan bewust dat dit nog niet milieubewust genoeg is. Wel denken we dat doordat wij naar de mensen toe rijden er zeker wat extra ritjes zullen worden bespaard. Ook zijn we druk bezig met een mooi initiatief waarin wij willen investeren om onze uitstoot weer neutraal te maken. Echter is dat in onze startfase nog onbereikbaar, dus heb jij een suggestie? We horen het graag! Je kunt ons altijd mailen op hallo@dewinkelopwielen.nl

Ik heb een idee voor een product/merk. Waar kan ik dit melden?

Leuk we zijn altijd benieuwd naar nieuwe suggesties. Je kunt je ideeën mailen naar merken@dewinkelopwielen.nl

Hoe kan ik jullie contacten?

Je kunt ons contacten via hallo@dewinkelopwielen.nl Wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Kan De WOW bus op afspraak langskomen?

Wij zijn op evenementen in te zetten. Wij kunnen niet op afspraak rijden, wel kunnen wij natuurlijk laten weten wanneer we in de buurt zijn.

Kan ik mij inschrijven voor de nieuwsbrief?

Leuk dat je je wilt inschrijven voor de nieuwsbrief. Onder aan deze pagina kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Vragen voor merken en bedrijven

Hoe kan mijn merk op De WOW bus terecht komen?

Leuk! Wij zijn altijd op zoek naar leuke nieuwe merken. Stel je als merk voor aan ons via merken@dewinkelopwielen.nl en wij zullen zo snel mogelijk bij je terug komen!